Lederrollen er kompleks, og ledelse kan til tider være ensomt, da ledere ofte står alene med afgørende beslutninger for organisationens mål, bundlinje og de ansattes trivsel. Ledelse er i dag meget mere end økonomistyring og opgaveplanlægning. Ledelse er i fokus som aldrig før og en leders performance og trivsel vil afspejle sig i alle led i organisationen.
Gennem ledelsescoaching, kan du som leder blive afklaret og klædt bedre på til at varetage opgaven. Derfor bliver stadig flere organisationer og ledere også mere opmærksomme på, at en leders mentale trivsel og balance er værd at investere i.
Med en DISC -profil kan du få en sikker fornemmelse for dine styrker, som skal bringes i spil, når komplekse ledelsesmæssige udfordringer kalder. Ligeledes bliver du bevidst om, hvilke områder i din lederprofil, som du med fordel kan styrke.
Teamudvikling kan hjælpe til at skabe de mest optimale rammer for trivsel i dit team. Et team i god trivsel arbejder med glæde, motivation og fremdrift. Sammen sætter vi mål for, hvor jeres team skal hen og på baggrund af jeres ønsker og behov, sammensætter jeg et forløb, hvor I som team får ejerskab til et bæredygtigt og motiverende samarbejde fremadrettet.
En DISC-personanalyse kan bruges til at sammensætte teams på baggrund af personligheder, hvilket kan
medvirke til at skabe dynamiske teams. I eksisterende teams kan adfærdsmønstre gøres synlige, så teamdynamikken kan udvikles. Der er ikke én profil, der er den rette frem for en anden. I teamudviklingen handler det om at få forståelse for egne samt andres handlemåder og at bruge denne viden til at spille hinanden gode fremadrettet.
En DISC-profil kan være særdeles brugbar i ansættelses øjemed. Hvilke egenskaber og mønstre rummer den enkelte kandidat, og hvad er det egentlig for en kollega, vi mangler i vores team/organisation?
Der laves altid individuelle tilbagemeldinger på en DISC-profil.
Ud fra teamets/organisationens form og behov, sammensætter jeg en proces for det videre arbejde fremmod højere trivsel og bedre resultater.
Ethvert menneske og enhver organisation er afhængig af gode relationer. Selvom vi alle ved, hvor vigtige gode relationer er, så støder vi jævnligt på behovet for konfliktløsning.
Konflikthåndtering er en proces, hvor vi i fællesskab minimerer de negative elementer i konflikten og flytter fokus mod en ønsket fremtidig tilstand. Konflikthåndtering handler altså om, at vi styrker læringsprocessen for den enkelte og gruppen. Konflikter fjerner fokus og energi fra det, der bidrager til vækst, men med den rette konflikthåndtering, kan vi udvikle os gennem konflikten.
Jeg tilbyder konflikthåndtering til både private og organisationer, ligesom jeg varetager opgaver som bisidder ved behov for dette.
Da jeg blev ansat som leder i min tidligere stilling stod det tydeligt, at vi i fællesskab skulle revitalisere ressourcerne på flere planer.
Efter tre år scorede vi bemærkelsesværdigt højt på samtlige målingsparametre: Medarbejdertrivsel, elevtrivsel, elevernes faglige progression, arbejdsmiljø, professionel kapital – og vi blev både i 2020 og 2021 af Social- og Indenrigsministeriet placeret som en af de højest præsterende skoler i Danmark, når det gælder brugertilfredshed. Denne turn around skete i tæt samarbejde med kompetente og dybt engagerede ansatte. Hver for sig kan vi meget, sammen kan vi næsten alt!
Vores fælles omdrejningspunkt var en kontinuerlig udvikling af organisationens professionelle kapital. Professionel Kapital er udviklet af to af verdens største uddannelsesforskere, Andy Hargreaves og Michael Fullan. Professionel Kapital er et overbegreb for social kapital, human kapital og beslutningskapital. Sammen giver disse tre begreber en nuanceret tilgang til organisationer. Begreberne giver mulighed for at finde frem til, hvad der skal til, for at en organisation præsterer højt og skaber organisatorisk trivsel. Vi var så privilegerede at have professor, Tage Søndergård Kristensen med til at måle og kvalificere vores professionelle kapital i 2017 og igen i 2020. Tage Søndergård Kristensen er uden sammenligning det menneske i landet, der er mest vidende om begrebet ”Professionel Kapital” i en dansk kontekst.
Jeg er drevet af at skabe læring og trivsel i organisationer. Hele omdrejningspunktet vedr. Professionel Kapital og den affødte effekt af at præstere højt, kan bruges i alle organisationer, hvad enten der er tale om en småkagefabrik eller en skole.
Vil det være virksomt for din organisation, at I arbejder med langt større arbejdsglæde, samtidig med at I arbejder mere professionelt? Vil det være udbytterigt, at alle medarbejdere kender deres kerneopgave, og ved hvordan de lykkes med deres arbejdsopgaver? Kender du til, at der kan dannes myter om andre teams eller kollegaers arbejdsindsats på jeres arbejdsplads?
Jeg stiller gerne op som proceskonsulent i din organisation – og eller bestyrelse.